BL630ELAA56RCKANMY-10509020

Friday, May 22, 2009

A.HAJI MATAHIR SCHOOL 1962

Cerita Mayau tuk....panjang ceritanya ngan aku kei dengar kitak urang .Macam tuk bunyi ceritanya...........Pada suatu hari......... "aku tadik betemu ngan YAMIN, ado nak ganjo macam tambi yo kat baris belakang nun...iolah namo YAMIN, aku yo MAYAU baris belakang no. 2 io, dah yo ngekot to YAMIN gambar tuk mun sik silap nyo taun 1962, nyo dalam jah 5, cikgu nak hensem duduk tengah pelempong kaki migang palak tut io...iolah cikgu ROSLI bapak JUI Rosli, balo kito mo mo sio, belah kerek cikgu ROSLI yo cikgu SAMAD beradik ngan ALI SARUDIN, nak bediri belah mbiak micit idong yo, itong ko nomoi 3 ari kerek ..io lah cikgu AWG MAT BRAHIM...yo kei kenagan balo mo mo, peni upo kolah tuk ensio marek bandin kinek tuk.... Macam ya lah bunyi cerita ya tadik..... Mun ngeikut aso kembaeng bulu romo ku tuk endak KANDOI bediri belah cikgu SAMAD yo..mun nyo lah.. TQ Mayau - posted by manjapa

Thursday, May 7, 2009

KASUT BELUKANG / BELL BOTTOM Fesyen urang dolok marek.. Sarikei!

Tuk lah rupanya Kasut belukang, 'High Heel'. Bukan apa, palak kasut ya macam palak ikan belukang.. lalu digelar urang Sarikei kasut belukang. Mun dolok marek, kasut tuk jadi kebanggaan masa Hari Raya... Tuk kasut belukang urang puan.. Sidak urang ninggal Mat Hulk ada ku naggar makei kasut tuk dolok, sidak Eroi, Sidak Keng Kong berduyun-duyun jak bejalan hari raya makei kasut belukang... masa ya kamek agik kecik... Kasut belukang tuk mesti dipadan dengan selowar bell bottom, kaki besar juak. Mun di Selalang marek, ada sidak makei 'Seluar Nyapu Jeraya', besar gilak kakinya.... sampei sidak bejalan kenak taik sapi! Selowa tuk famous marek.. Mun makei kasut belukang dengan selowar bel bottom, kasut ya mesti ada nyilit sikit di bah nun... Macam palak kurak sikit hehehehehe. Hari demi hari , tahun demi tahun banyak berubah fesyen urang... kinek tuk sik tauk gik aku...fesyen apa... ? SUFFLE kali!
Sila klik juak, news paper, politik dan apa-pa sia. ok!