BL630ELAA56RCKANMY-10509020

Monday, August 23, 2010

Cerita Mendarat di Bulan adalah palsu?

Pada tahun 1969, pesawat Apollo 11 telah berjaya membawa dan mendarat manusia untuk pertama kalinya di Bulan. Sejak dari sekolah rendah lagi kita diperkenalkan dengan astronaut dengan nama Niel Amstrong, Buzz Aldrin,dan Michael Collins. Peristiwa ini semestinya menjadi suatu titik tolak bagi kemajuan angkasalepas kita, dan mungkin selanjutnya penjelajahan ke planet Mars. Namun sayang,setelah lebih dari tiga dekad, masih terdapat keraguan tentang peristiwa itu. Terdapat terlalu banyak alasan untuk menidakkan berlakunya peristiwa ini. Era tahun 1969 merupakan masa dimana perang dingin antara Uni Soviet dan Amerika belum berakhir. Mungkin karena cita-cita untuk memenangkan perang dingin inilah yang membuat pihak Amerika kemudian membuat suatu "misi" dengan sebuah projek meganya yang ‘naik ke bulan’. Ini juga mungkin kerana Amerika cemburu dengan kejayaan Soviet mengeliligi dunia di angkasa lepas dengan Vostok 1 – Yuri Gagarin. Persoalannya sekarang ialah, adakah Pendaratan ke bulan oleh NASA itu benar-benar berlaku?Pada 15 Februari 2001,American Fox TV Network menayangkan sebuah program yang disebut Conspiracy Theory : Did We Land on the Moon? (Teori Konspirasi : Apakah Kita sudah Mendarat di Bulan?).Mitch Pileggi,seorang aktor dalam film X-Files,memandu acara satu jam ini, menyatakan bahawa NASA telah memalsukan seluruh projek Apollo ke Bulan,dengan membuat lakunannya di Studio.
Namun,mitos ini hanya diyakini sedikit orang di Amerika.Berdasarkan survey Time pada tahun 1995 dan Gallup pada tahun 1999, yakni hanya sekitar 6% saja orang Amerika yang meragukan bahwa 12 Astronot telah berjalan di bulan.Ke-6% orang-orang yang meragukan hal itulah yang disebut sebagai mereka yang yakin tentang teori konspirasi.Mereka yang menganggap ini sebagai satu konspirasi diluar Amerika mungkin lebih banyak lagi, pada masa ini lebih banyak orang yang mempercayai mereka mengenai mitos tentang kepalsuan pendaraatan di Bulan yang dilakukan oleh NASA.CMIIW
Mereka tentunya mempunyai banyak bukti akan hal ini. Menurut mereka banyak beberapa hal yang aneh pada foto-foto yang dihasilkan oleh pihak NASA selama misi ke bulan.Diantaranya foto yang menunjukkan bendera seperti berkibar, padahal di Bulan tidak ada atmosfera dan angin.
Mereka juga menunjukkan bahwa dalam semua foto yang seharusnya dihasilkan para astronout sedang berada di permukaan Bulan yang hampa udara, mereka tidak melihat objek gambaran bintang-bintang dilangit yang gelap.
Mungkin kita juga meragukan tentang peristiwa Manusia mandarat di bulan ini kerana info berikut:Nel Armstrong bukan org pertama yang mendarat di bulan?Cuba baca ini
Fakta pertama
Amerika baru memperkenalkan TV hitam putih 12 inchi di pertengahan tahun 50-an … bbrp tahun kemudian (1969) Amerika melancarkan Appolo 11 ke bulan mustahil … !!
Fakta kedua
Tahap radiasi matahari di bulan cukup untuk membakar mahluk hidup, tapi pada masa itu Neil Armstrong cs, cuma menggunakan baju aluminium foil yang nipis dengan topi keledar yang berkaca – mustahil
Fakta ketiga
Jarak bumi ke bulan kira-kira 385,000 km, dengan teknologi dan bahan bakar ketika itu. Mereka tidak mungkin dapat pergi balik dengan mudah.
Fakta keempat
40 tahun setelah manusia pertama menjejakkan kaki ke bulan, hingga kini tidak ada susulan dan perkembangan lebih dari itu. Sedangkan foto asli pendaratan yang pertama itu susah didapati (kebanyakan dari Viking atau render 3d sahaja).
Fakta kelima
Di luar angkasa itu ada garisan namanya VanPelt belt, dan di tempat itu r, tahap adiasi sangat kuat, dan untuk mengelaknya.. roket yang membawa manusia itu harus di lapisi dengan lead. Dan baju astronout nya juga hendaklah dilapisi oleh lead . Dari foto Neil Armstrong yang berdiri sendirian, di kaca mukanya ada refleksi, ada imej jurugambar yang mengambil gambar..
Dalam foto tersebut juga tidak ternampak sebutir bintang pun. Bendera yang berkibar seperti ada angin, sedangkan dibulan tidak ada angin, vakum dan graviti adalah kurang. Dalam foto NASA tersebut juga tidak ada bekas daripada api roket yang kuat.
Dalam wawancara Neil Amstrong mengaku dapat melihat bendera Amerika berkibar semasa maningglkan bulan. Ini tidak mungkin berlaku kerena kemungkinan besar bendera tersebut telah hangut kerana api roket.
Bayang-bayang dalam foto juga menghasilkan imej yang bersilang seperti ada dua sumber cahaya. Tidak mungkin ada 2 matahari? Sehingga sekarangpun mana-mana stesen Tv di Amerika tidak memperolehi salinan video atau filem berkenaan peristiwa itu.
Banyak lagi fakta-fakta yang boleh menyangkal tentang peristiwa ini dan hanya akal yang waras boleh membezakannya.
Anda boleh baca maklumat yang lebih lanjut di sini:
Before we get into the issue of the Apollo moon landings, I would like to finally show evidence of NASA airbrushing out anomalies on the Moons surface. I have claimed since this website began in 1999 that NASA has been covering up what they have found and filmed on the Moon from lunar orbit and now I have the film evidence to back up that claim. For many years now I have been subjected to flaming from the pro-NASA fraternity, claiming that such evidence does not exist. Well, here’s your wake up call!

Sunday, August 22, 2010

Ariel Sharon menunggu hari esok....

Ariel Sharon merupakan Perdana Menteri Israel dari 7 Mac 2001 hingga 14 April 2006. Sepanjang tempoh itu Ariel Sharon telah banyak merosakkan bumi Palestin. Banyak air mata yang telah mengalir kerana kezalimannya. Ramai pejuang yang telah terkorban kerana kekejamannya. Anak-anak kecil Palestin perlu mengenal erti keganasan, peperangan kerana sikap binatang Ariel Sharon. Sepanjang pemerintahannya, beliau meneruskan kekejaman demi kekejaman terhadap warga Palestin. Beliau telah diserang stroke pada Januari 2006 dan terlantar di katil hospital sehingga hari ini (4 tahun berlalu - 2010) Beliau juga bertanggungjawab terhadap penyembelihan dan pembunuhan di Qibya 1953 (96 orang terkorban), kekejaman kem Sabra dan Shatila 1982 (mengorbankan 3000-3500 orang termasuk kanak-kanak dan wanita) Beliau telah diserang strok yang parah sehingga mengalami koma sehingga hari ini. Pada ketika itu, Sharon menjalani operasi selama tujuh jam untuk menghentikan pendarahan itu dan membuang darah yang mengumpul di otaknya. Saat awal dilanda strok dan berada di atas katil sehingga kini. Kini Usianya 81 tahun dan menurut sumber doktornya, beliau akan mengalami keadaan tersebut sehingga umur 90 tahun dan peluang untuk sembuh adalah mustahil. Kini beratnya sekitar 15kg dan keadaannya seperti mayat hidup.

Diberitakan bahawa para doktor di Hospital Hadasa telah memasukkan Ariel Sharon (Bekas PM Israel yang Yahudi)ke ruang operasi untuk dilakukan pembedahan. Ia memiliki luka membusuk dan tidak sedarkan diri selama beberapa minggu. Operasi tersebut dilakukan untuk menyambung bahagian-bahagian ususnya yang telah membusuk dan telah menyebar ke bahagian tubuh lain.Demikianlah kita saksikan keadaan musuh Allah Subhanahu Wata’ala dan musuh Islam yang gemar menumpahkan darah.

Sama-sama kita tunggu kesudahannya.

Friday, August 13, 2010

Jam besar di Mekah

Jam ini dibina di komplek Abraj Al-Bait dengan menara setinggi 151 kaki. Dilengkapi dengan cahaya LED dan boleh dilihat dari jarak 19 batu dari kota Mekah. Jam ini akan mula dihidupkan pada minggu ke 3 Ramadan ini (2010).Di atas menara jam ini terluis nama Allah dan dan akan bercahaya menandakan 5 waktu sembahyang untuk umat Islam.
Jam ini akan mengambil tempat sebagai alternatif kepada waktu antarabangsa (greenwich)

Monday, August 9, 2010

Selamat berpusa, Ramadan 2010

Mun dolok marek, sebelum bulan posa tuk adalah sidak Murad Bell, sidak Che Mat, sidak uarng ninggal Awg Daud...neyter bedok di mesjid lamak nun... Bunyi Cina main naga ,, kadang bunyi enjen Pam tukuk nya... setelah setahun, kita bertemu lagik bulan mulia tuk.. Ada kawan-kawan kita sik sempat, dah meninggalkan kita, ada kawan-kawan kita yang sudah tidak mampu lagi menjalankan ibadah puasa kerana sakit, uzur dan sebaginya. Untuk kita yang muslim ya masih sihat, jangan lepaskan peluang berpuasa tuk. Jangan membazir, coba stop dolok nganok urang, berselisih faham , bersumpah seranah... Cuba udah lok nak mengumpat,,,kita posa sama-sama... Mudahan dapat pahala dan berkat... Terimak Kasih, SAHMINAN

Friday, August 6, 2010

Mengundi masa dolok marek di Sarikei...

Sarawak tuk sik lamak gik ngundi... Masa tahun 70an dolok-dolok marek, mun masa ngundi yalah rindok gilak.. Macam-macam lambang udah didiat... Mun masa ngundi kamek semua happy..bukan apa. "manjong' sidak mbiak!! sekolah tutup!!! Hari ngundi mbiak sik sekolah,,dapat mandik di sungei!!!
Lambang perauk layar.. lambang tuklah popular dolok marek!! Perauk Layar Drahman Yakub, kata ninek ku dolok.!!! Masa ya abis segala dak dinding rumah, pokok nyior, tiang api, sebilang dasan dilekat poster.. Poster perauk layar... Masa ya sik tauk lambang parti apa sebenarnya tuk..urang dolok madah parti perentah!!!!
Tuk lambang parti cina kata sidak dolok marek.. ada juak urang ngelar parti roket.. Mun Pak Lamat..tuk digelarnya Parti jet!!!! Mun di dewan basketball nun marek, ada sidak parti jet tuk molah konset..konset lagu sidak Mak Akong jak, lagu klasik Cina kebon.. Masa ya kamek happy juak, dapat join konset hahahaha.
Eng-eng eng...tuk parti sidak urang ninggal tambi Usup marek.. popular juak..Logonya ada cap utap.. Lambang tuk banyak juak dilekat sidak rah dinding rumah dolok-dolok... Masa ya kamek kumpul poster ajak..pakei mungkus kacang kuda ..
Ada gelang tiga igek.. mun salah diat macam kuih cincin.. Parti SUPP tuk lamak juak di Sarikei ya... ada urang gelar pati Sop.. mun ngundi parti tuk, puas makan sop.. ya kata sidak dolok marek!!!! Masa dolok mun urang tua ngundi, lambang tuk di drawnya atas kertas undi..ni ndak jadi undi rosak hahahahaha!!!!!

Parti dacin... lambang dacing.. Dacing. kata sidak..dacing towkey ikan Ali Baba!!! Lodgo tuk parti perentah kata sidak dolok, sidak urang tua.. Taip Mahmud empun.... Timbang nya sentiasa betol!!! Sik singit!! Parti timbang tuk ada merik baju, merik badge, merik payong kata mak Andong dolok hahahaha..

Tapi ada juak urang sik berapa suka.. sidak madah, timbang ya sik ada isik dalam...puang!!!

\Last-last undi sidak dolok parti manok sabong.... Parti cap manok tuk, kira bebas.. tapi sik kalak menang hehehehe.. Sidak kaki manok memang nyonteng parti tuk...susah gilak nak mileh!!

Dolok marek mun urang tua turun ngundi mesti embak 'paspot', embak 'tengkie', mesti ngundi parti 'Datuk'!! Datuk nie? akupun sik tauk, Datuk Taip? Datuk Drahman Yakup,.. ya ajak ada datuk dolok marek... masa ya sik da datuk lain... mun datuk ninek, banyak!!!!!

Ada juak parti popular masa ya.. logo sik dapat ku cari.. Parti Ali Kawi PAJAR dan parti PERMAS.. sampei beklaie anak bini olehnya.. sapa-sapa mun ada logo parti tuk.. post ngan aku ok!!! Minan

Sila klik juak, news paper, politik dan apa-pa sia. ok!