BL630ELAA56RCKANMY-10509020

Thursday, June 23, 2011

Main taget (target) gelang getah..

Getah tuk lah mainan kesukaan miak dolok-dolok... Penoh jak digelang tangan.. Di ikat ber pompng pompong.. pas ya dipasang then di pesit dengan taget.... (dipolah makei getah juak.. Lokasi main tuk di Sarikei marek.. Dibah rumah Awang Dillah, depan rumah Oli, belakng sekolah Abg Hj matahir, di bah rumah Man Jobli, dolok dolok asal ada tanah luas ajak...udah dipolah gelanggang.. Mana-mana sidak yang utak bisnes, ada sidak jual seposen duak posen sepompong... (100 getah) Tuklah rupa getah taget ya, lebih kurang lah.. Mun sidak kreatif macam macam style dipolah.. adanya ber ikor, ada makei bolt nut, ada makei getah... Tuklah tempat negar getah pertaruhan ya, mun sidak yang senior ya main besar..pasang seratus... mun udah losoi main getah skala kecik ajak..main tiup ajak, main atas meja sekolah hehehehe.. " Heh sik boleh main taget getah ya..berjudi!!" kata urang ninggal Cikgu Ulis dolok... Permainan tuk udah pupus, kinek tuk udah ada PS2, PSP, X box... ni ada lagi main nok macam tuk... udah kira kuno benar dah..hehe. Ni ada sidak main guli agik, ni ada main taget, main buloh top semua sikda agik..
Camyalah cerita nya...

Monday, June 20, 2011

Cerita dari Sarikei... 2011

Sidak di sarikei dolok ada sorang macam muka PAPA Rock atas ya... sapa bah? Tanyak ngan sidak Man Japar... masih ndak kah? Masih belagu... dah pencen kali? AR Badul... iras-iras macam Berahim Bujang..sikit2 adalah.. yalah cdak di sarikei nun mun masuk program Sama tak serupa memang jadi Johan..Mnear ndak.. Banyak lagik muka sidak di Sarikei nun imbas sidak Bintang filem.... heheheh Coba kitak naggar benar-benar muka Superman tuk... ada sorang di Sarikei nun macam muka nya juak..Pemoss juak mbiak tuk era 70-80-90an.. kinek tuk udah berumur juaknya.. Mun kitak perati menar-menar..ada juak rupa imbas Bujang chet.. menar ndar, sapa-sapa sidak yang kenal kawan aku tuk... hehehe Sudirman... sorang penyanyi dolok.. ada sorang kawan aku Iban di nyelong sia nang macam sudirman, tapi kinek tuk udah buntuk.. heheheh sik ingat ku namanya.. Banyak agik sidak sia macam muka seiras jak dengan populariti dunia.. Mun dah wajah pelik-pelik lalulah diberi gelaran oleh sidak di sarikei nun... Macam gelaran yang pelik-pelik dan lucu..

Klik dan DAFTAR PERCUMA sahaja!

Saya telah bertemu dengan satu perniagaan secara ONLINE yang menguntungkan.. Menjual kosmetic Cest belle yang menakjubkan. KLIK dan daftar PERCUMA di sini.... http://www.beautyrich.biz/index.php?action=register Apabila anda telah daftar, anda akan diberikan satu laman web pribadi dengan ID anda sendiri. Klik tanpa bayaran, hanya fill in the blank dan promo Laman web anda sendiri kepada kawan-kawan dan teman yang mencari PELUANG!
Sila klik juak, news paper, politik dan apa-pa sia. ok!