BL630ELAA56RCKANMY-10509020

Saturday, April 20, 2013

Night club sarikei dolok-dolok .. TANJUNG MANI NIGHT CLUB!

Eng eng eng!!!! Lagu Funky town, lagu Lets do it ahak ahak, lalu kenjang kenjitlah sidak ompuan dalam ya (ompuan datang dari sini endakkah?..akupun sik tauk) Masa ya agik nyilit-nyilit jak depan pintu ya.. PUB TANJUNG MANI...(Mun kinek tuk word Tanjung Mani udah tukar 'Tanjung Manis' kacak sikit bunyi nya) ya lah nama night club mula-mula aku tauk di Sarikei masa ya.. Mun malam..bekelip klep jak api... masa ya agik kecik, sik boleh masuk...sik ada IC, sik ada tengki kata Gani La. Kinek tuk tempat ya udah jadi kedai jual ikan buduk.. betul-betul sebelah Delta Finance / KFC sia..
Location sia marek betul-betul depan umah sidak urang ninggal Hj Jahiri, bapak sidak Said postman. Mun dah malam, legam legum jak bunyi musik tempat ya.. musik disco. Night club ya... (TANJUNG MANI) mirah jak api mun udah malam..berkeliaran jak kupu-kupu malam hahaha..
Sapa-sapa nya ingat... tauklah tempat ya...
Pas ya.. baruk sidak Sin Chuong angkat... depan panggong Rex tempat sin chuong ya... main lagu cina ajak.. pelik-pelik bunyi lirik ..
Masa ya, lagu macam tuk nang banyak di Sin Chuong Night Club di Sarikei zaman dolok-dolok. Pening palak Seruji nak main lead..kod gitar ya simple jak.. Aleng main deram pun slamber jak..heheheheh Klik ko!
Semua urang tetak..lekak - lekek!
Lagu tuk...mun faham bahasa cina hokien, tauklah retinya.
Mun dolok marek, geng sidak Alem Ajijai dekat-dekat nak hafal lagu tuk..selalu gilak nengar masa jual berger depan Sing Chuong
Masa disco... Asai pun mukak Dino pub.. zaman disco.. Banyak sidak mbiak sarikei ada jadi pengunjung Dino marek.. Depan Gereja sia... kat kubor lamak kata urang marek.. sidak kaki disco banyak juak zaman marek... "Lets do it ahak - ahak!"

Dalam keadaan macam ya Sin Chuong juak bertahan... dengan trend lagu cina lucah.. kata sidak Imported amoi from Taiwan, import from Hong Kong... sekali nanggar cina kebun Sungei Tulai Menatang ya, ada amoi Durin sibo ya juak... hahahaha
LUCU juak rupanya.. tapi show ya ekskulif! for "invited guess" ajak.. Kelak ada Mungkai anak kajoo nyaga depan pintu sin chong, jadi bounser...samseng sin chuong!( udah kenak tampar Beni Asek..)
Ya cerita dolok marek!

Sila klik juak, news paper, politik dan apa-pa sia. ok!